A jövő

A technológiai fejlődés az otthonaikat is érinti, ezért építészeti tudásunkat folyamatosan bővítjük a jelen és a jövő újdonságainak megismerésével és
integrálásával. Ma már nem elég praktikus, élhető és esztétikus házakat terveznünk, mert az okostelefonnal vezérlehető és a megújuló energiaforrásokkal működő házak iránt mutatkozó növekvő kereslet miatt naprakész információkkal kell szolgálnunk. Ezen rendszerek helyigénye, elhelyezése, összehangolása épp oly fontos, mint a ház formája, tájolása, elrendezése. Ha ezen rendszerek csak kivitelezés közben kerülnek adhoc módon beépítésre, az nagyobb kárt okozhat épületeinkben.


Példák:
- napelem panelek mennyisége és ideális tájolása
- hőszivattyús vagy egyéb nagy puffertárolót igénylő berendezések szervízelhető elhelyezése
- hővisszanyerős szellőztető rendszer méretes csőhálózatának és osztó-gyűjtőinek vasbeton födémben történő elhelyezése

 

Hőszivattyú

Körbe nézünk környezetünk tele van energiával. Egy hőszivattyúval  a természetben rendelkezésünkre álló energia egy részét ki lehet nyerni  és mint fűtési energiát, vagy akár melegvíz készítésére fordítható energiát  felhasználni. Egy ilyen gazdaságos készülék alkalmazása minden körülmények között ésszerű döntés. A hőszivattyú takarékos, biztonságos, egyszerű fűtő/hűtő berendezés, amely kiválasztásánál a következő dolgokra kell figyelni: megfelelő teljesítményű hőszivattyú kiválasztása, elégséges méretű puffertartály beépítése, a kívánt tömegáram biztosítása az előbbi berendezések között és elégséges villamosenergiára van szükség az indító áramhoz.

Előnyei: megújuló környezeti energiát használ  ezzel kíméli Földünk csökkenő energiatartalékait, nem kell gázterv, gázkazán és gázbekötés, a gondosan beépített hőszivattyú jelentős csökkenést eredményez az energia számlánkon, gyorsan telepíthető.

 

Légtechnika

Megfelelő légtechnika kiépítésével tökéletes szellőzés valósítható meg, amivel biztosítható a friss és tiszta levegő a helységekben. Szellőztetni folyamatosan szükséges a szennyezőanyagok eltávolítása a lakótérből elengedhetetlen. A korszerű szellőzési rendszerek tökéletesen alkalmazkodnak mindennapi életünkhöz és ehhez igazodva gondoskodnak arról, hogy mindig a szükséges mennyiségű friss levegő legyen otthonunkban, ugyanakkor megkímélnek az ablaknyitás okozta szellőzési hőveszteségtől. További előnyként említhetjük hogy a fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat ezzel megakadályozva a gombásodást, penészesedési folyamatok elindulását és a levegőben előforduló por, pollen mennyiségét is.

          

 

Intelligens otthon (Loxone)

Milyen előnye van egy okos otthonnak? Az előnyök sorában az első az optimalizált energiafelhasználás, így a gazdaságos üzemeltetés és fenntartás. További fontos szempont a kényelmi funkciók lehetősége. Mivel a rendszert szokásainkhoz tudjuk alakítani, ezért számos funkció be/ki kapcsolásához nem szükséges személyesen beavatkoznunk, mert a rendszer azokat automatikusan végrehajtja. Egy ilyen rendszerrel biztonságosabb épületek hozhatók létre, melyeket távollétünk során is felügyelhetünk, irányíthatunk okostelefonunk,  tabletünk, vagy számítógépünk segítségével.

A Loxone osztrák okos otthon rendszer jelenleg a legmagasabb színvonalat képviselő és legmegbízhatóbb épületautomatikai rendszer. A legnagyobb előnye, hogy az ügyfél választhatja ki, mit szeretne automatizálni. Ez lehet a  világítás, árnyékolás, öntöző rendszer, riasztó, kamerák  vagy csak a fűtés is kezelhető a rendszerrel, de ha úgy akarjuk, az egész ház komplexen is vezérelhető. Gyors, kényelmes és megfizethető megoldás, több tűzfal és biztonsági mechanizmus használatával védi a személyes adatok és beállítások biztonságát. A rendszer könnyen bővíthető, könnyen átprogramozható ha változnak az igények.  Egyszerű kezelőfelülete van amely elérhető bármilyen meglévő Android, iOS, PC eszközről.